folk_morgon_Klara_4_Christina_Fagergren.pngFoto: Christina Fagergren

Hur kan vi ställa om transporterna och samtidigt förbättra folkhälsan?

Välkommen till en digital konferens om länets arbete för ett mer transporteffektivt samhälle. På programmet står trafikens påverkan på hälsan, på kort och lång sikt. En av våra frågeställningar är hur vi kan arbeta med upphandling för att bidra till att vi når våra klimatmål. Ola Alterå, kanslichef på Klimatpolitiska rådet är moderator.

Vi ser fram emot en inspirerande dag med många talare. Bland andra kommer Stefan Nyström, chef på Naturvårdsverkets klimatavdelning och Tom Bellander, professor på Karolinska Institutet, att diskutera vad ett transporteffektivt samhälle innebär ur flera perspektiv och hur vi kan nå dit. Vi kommer även att prata om folkhälsa i samband med transporter och effekter av pandemin?

Vi diskuterar också upphandlingen och dess betydelse för att nå klimatmål. Heini-Marja Suvilehto, Upphandlingsmyndigheten deltar och kommunrepresentanter från bland annat Stockholms stad, berättar om hur de upphandlat klimatsmarta tjänster. Rabail Junaid, Länsstyrelsen i Stockholm, berättar om Klimatklivet och andra stöd inom området.

Konferensen avslutas med ett samtal mellan bland andra Anna Hadenius, miljödirektör, Stockholm stad och Anton Västberg, utvecklingsdirektör, Region Stockholm med flera, och där vi resonerar hur länet tillsammans växlar upp arbetet för att nå våra transportrelaterade klimatmål.

Håll utkik efter programmet som publiceras i sin helhet inom kort.

Målgrupp

Tjänstepersoner, beslutsfattare och experter i Stockholm län som arbetar med upphandling och inköp, samhällsbyggnad, planering, miljö, folkhälsa, klimat, hållbarhet, trafikplanerare och motsvarande.

När och var?

Torsdagen den 16 september, klockan 13.00–16.00. Digital sändning med möjlighet att ställa frågor till våra talare. Länk till sändningen med instruktioner kommer att skickas ut när vi stängt anmälan.

Arrangör

Regionala miljödagen arrangeras av Länsstyrelsen Stockholm i samarbete med Storsthlm, Centrum för arbets- och miljömedicin och Regionledningskontoret Region Stockholm samt Stockholms stad.