Dialogseminarium om om den arbetsrelaterade folkhälsan i Stockholms län
Boka en presentation av Arbetshälsorapport Stockholms län 2024 där rapportens författare beskriver arbetslivet och den arbetsrelaterade folkhälsan i länet och pekar ut viktiga områden att arbeta med.
Att vara utan arbete, att arbeta under osäkra anställningsvillkor och/eller att arbeta inom ett riskfyllt yrke är tre viktiga aspekter av arbetslivet som ökar risken att drabbas av ohälsa. I Arbetshälsorapport Stockholms län 2024 beskriver vi arbetslivet och den arbetsrelaterade folkhälsan i länet med dessa tre som utgångspunkt. I rapporten tittar vi också på hur det ser ut med jämlikheten i länet ur ett arbetsmarknadsperspektiv. Finns det skillnader mellan grupper baserat på till exempel kön, ålder och födelseland? Slutligen pekar vi också ut viktiga områden att arbeta med för att förbättra den arbetsrelaterade folkhälsan.
Boka ett dialogseminarium
Nu finns det möjlighet att boka ett dialogseminarium med rapportens författare där innehållet presenteras och diskuteras. Seminarierna riktar sig till er som har inflytande över arbetslivet i länet exempelvis genom en arbetsgivarorganisation, ett fackförbund, en myndighet, ett företag eller inom företagshälsovården.
Ett seminarium tar mellan 1–1,5 h beroende på storlek på gruppen.
Kontakt
Vid intresse, maila ninni.norlinder@regionstockholm.se
Föreläsare
Gun Johansson, Epidemiolog på Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM)
Ninni Norlinder, Biträdande verksamhetschef på Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM)
Om Arbetshälsorapporten
Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM) har som ett centralt uppdrag att kartlägga risker i arbetsmiljön och att sprida kunskaper om möjlighet till prevention. Arbetshälsorapporter har presenterats av Region Stockholm omkring vart fjärde år sedan 1991.