Hudallergimottagningen

Hudallergimottagningen är en arbets- och miljödermatologisk klinik som utreder, och i viss mån behandlar, hudsjukdomar och allergier som är relaterade till arbete, konsumentprodukter eller den omgivande miljön.

Sommarstängt 8/7-4/8

Patientmottagningarna vid Centrum för arbets- och miljömedicin är stängda 8 juli till och med 4 augusti och öppnar igen 5 augusti.

Vi hänvisar den Arbets- och miljömedicinska mottagningens patienter till primärvården eller annan ordinarie mottagning och Hudallergimottagningens akuta patientfrågor till hudkliniker i Stockholm. Allergikonsulentmottagningens remisser kommer att tas om hand när vi öppnar i augusti, vid akuta frågor hänvisar vi till respektive mottagning. Vid övriga akuta frågor, var god kontakta oss via mottagningens telefon 08-123 37 222 för vidare information.

Vid feber, hosta eller andra infektionssymtom

För att minimera smittspridning ber vi patienter som har feber, hosta eller andra infektionssymtom att inte komma till mottagningen. Hör istället av dig till mottagningen på telefon 08-123 37 222 så bokar vi om tiden.

Kostnadsfri föreläsning om kontaktallergi och handeksem

CAMM:s Hudallergimottagning erbjuder kostnadsfria föreläsningar om kontaktallergier, handeksem och handeksemskola till primärvård och företagshälsovård.  

Vid mottagningen finns specialistläkare i hudsjukdomar, yrkeshygieniker och sjuksköterska. Yrkeshygieniker utreder exponering för fysikaliska och kemiska hälsorisker i arbetet och/eller på fritiden.

För att komma till oss på Hudallergimottagningen behövs en remiss.

Prioriterade besök

Prioriterade besök är patienter som är sjukskrivna för symtom med misstänkt arbetskoppling, patienter som har hudsymtom med smittoaspekter samt brådskande yrkesvalsfrågor.

Senast ändrad 2024-07-07