Listen

Rapporter och kunskapsstöd

Vi på Centrum för arbets- och miljömedicin tar fram rapporter och kunskapsstöd om hälsobesvär knutna till arbetsmiljö och miljö. Ladda gärna ner och läs eller skriv ut våra material utan kostnad! Du får gärna skriva ut flera exemplar ifall du till exempel vill använda dem i en utbildning eller dela ut dem på en mottagning.

Filtrera

Filtrering

Arbetsmiljö och hälsa
Miljö och hälsa
Återställ
Rapporter
Faktablad, guider m.m.
Återställ

Visar 10 dokument

Sorterar på: Publikationsår

Bokstavsordning
Publikationsår

2024

Annika Lindahl Norberg, Maria Plato

Resultat och rekommendationer från ett projekt med syftet att tillsammans med chefer och personer som arbetar med chefsstöd utforska hur man kan möta utmaningar med arbetsanpassning vid psykisk ohälsa.

Se mer

Omslag Arbetsanpassning vid psykisk ohälsa

2024

Marina Jonsson, Ulla-Britt Andersson, Catherine Fahlén Zelander, Alexandra Lövquist, Leena Oscarson, Emmanouela Sdona, Annelie Turesson

Med den här rapporten vill vi öka kunskapen kring hur det är att vara barn med allergi, kring hur det allergiförebyggande arbetet kan se ut och kring vilka möjligheter som finns att faktiskt minska konsekvenserna i vardagen för de här barnen och därigenom förbättra deras livskvalitetet.

Se mer

Omslag Att göra skillnad i vardagen för barn med allergi omslag

2024

Gun Johansson, Ninni Norlinder, Theo Bodin

Det finns stora skillnader mellan olika grupper när det gäller den arbetsrelaterade hälsan i Stockholms län, visar den senaste arbetshälsorapporten. Bland annat visar rapporten att kroppslig smärta varierar stort mellan yrken.

Se mer

Omslag Arbetshälsorapport 2024

2024

Carolina Bigert och Per Gustavsson

Den här rapporten ger en översikt över kunskapsläget när det gäller arbetstidens betydelse för risken att insjukna i hjärt-kärlsjukdomar, typ 2-diabetes och cancer, samt risken för negativ graviditetspåverkan.

Se mer

Omslag Kunskapsöversikt om  arbetstidens betydelse för risken  att insjukna i hjärt-kärlsjukdomar,  typ 2-diabetes, cancer och  graviditetspåverkan

2024

Mikael Forsman, Xuelong Fan, Liyun Yang, Melanie Hensel, Magnus Kjellman

En ny typ av lupp kan minska nackbesvär hos kirurger, visar ett projekt som genomförts av Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM) och Karolinska Institutet.

Se mer

Framsida Prismaluppar – en ny typ av luppar som kan minska nackbesvär hos kirurger

2024

Magnus Linnarud Johansson, Malin Mattson Molnar

Hur uppfattar hälso- och sjukvårdspersonal i Stockholms län att ett arbetssätt där verksamheten har både digitala och fysiska patientmöten påverkar arbetsmiljö, trivsel och hälsa?

Se mer

Omslag Arbetsmilj vid  digitala   patientmten

2024

Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM)

Denna guide vänder sig till dig som är läkare i primärvården. En stor del av den psykiska och fysiska ohälsan har koppling till arbetslivet. I mötet med patienten är det därför viktigt att ta reda på hur patientens arbetssituation ser ut.

Se mer

Omslag Hur påverkar jobbet  din patients hälsa?

2024

Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM)

I Region Stockholm är det bestämt att vården ska vara digifysisk – det vill säga att fysiska och digitala kanaler ska komplettera varandra. Den här guiden vänder sig till dig med arbetsmiljöansvar i en vårdverksamhet som har infört ett digifysiskt arbetssätt.

Se mer

Omslag Digitala patientmöten och arbetsmiljö

2024

CAMM

Vad är handeksem, vilka olika typer av handeksem finns det och vad det är som kan göra att ett handeksem uppstår eller blir värre. Det kan du läsa om i den här foldern.

Se mer

Omslag Handeksem

2024

Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM)

Stress som pågår en längre tid utan perioder av återhämtning orsakar både personligt lidande och allvarliga och kostsamma problem för samhället. Stress och psykiska påfrestningar i arbetet har ökat under senare år och är idag en av de största hälsoriskerna i arbetslivet.

Se mer

Omslag Stress i arbetet

1/6