Många aktiviteter hos CAMM under Järvaveckan

Den 15 juni kunde besökare på Järvaveckan i Stockholm bland annat testa sina lungor och ställa frågor till Centrum för arbets- och miljömedicins (CAMM) experter inom arbetsmiljö och miljö.


Lördagen den 15 juni deltog CAMM på Järvaveckan som pågick mellan 12 och 16 juni på Spånga IP i Stockholm. I CAMM:s seminarietält pågick en mängd olika aktiviteter. Besökarna kunde bland annat testa sina lungor, ta en titt på arbetshälsodata och miljöhälsodata för Stockholms läns olika kommuner och prata med CAMM:s experter om en rad olika ämnen, som allergier och astma, risker med trångboddhet, grönska i stan och obekväma arbetsställningar.

- Vi valde att vara med eftersom Järvaveckan är så välbesökt och det var en bra möjlighet att möta människor och berätta och visa hur vi jobbar för att minska sjukdom och ohälsa som orsakas av miljö och arbetsmiljö. Vi var väldigt nöjda med intresset vi väckte hos besökarna och jag hoppas att vi kommer att vara med vid flera tillfällen, säger Antonios Georgelis, enhetschef för miljömedicin på CAMM.


Foto: Andrei Pyko

Publicerad 2019-06-20