
Introduktion
Dagens stadsplanering lämnar en del övrigt att önska, då förtätning och nybyggnation i trafikutsatta lägen kan leda till brist på dagsljus och grönska samt en ökad exponering för buller och luftföroreningar. Ytterligare en utmaning är klimatförändringen som ger alltmer varma städer. Allt detta innebär risker för människors hälsa, inte minst barn och unga.
Innehåll
Under webbinariet ger vi en historisk återblick när det gäller stadsplanering, beskriver nuläget och utmaningar i Stockholms län och hur vägen kan se ut framåt, dels genom att ge goda exempel men också presentera hjälpmedel och verktyg som finns för att planera rätt från början ur ett miljörelaterat folkhälsoperspektiv.
Målgrupp
Webbinariet riktar sig i första hand till politiker och tjänstemän både i region och kommun, i synnerhet från förvaltningar som berör miljö och hälsa samt samhällsbyggnad, men andra intresserade är också välkomna.
Medverkande
- Anne-Sophie Merritt, Med dr - enhetschef på Centrum för arbets- och miljömedicin och forskare vid Karolinska Institutet
- Östen Axelsson, Phd - statistiker på Centrum för arbets- och miljömedicin och forskare vid Karolinska Institutet
Övrigt
Webbinariet är kostnadsfritt
Webbinarieserien "Hur möter vi klimatförändringar och andra framtida utmaningar inom miljörelaterad folkhälsa?"

Det här webbinariet ingår i en webbinarieserie där CAMM presenterar forskningsbaserad kunskap om några av de stora kommande utmaningarna kring miljörelaterad folkhälsa. Vi kommer att prata om vilka risker som finns, vilka effekter de kan få på människors hälsa och vilka åtgärder som kan förbygga risker och ohälsa.